Pulveralarm afblæses: Endnu ukendt om pulver er farligt

Beboere kan nu vende hjem. Foto: Thomas Tolstrup

Nordjyllands Politi modtog tidligere i dag, 14. november 2019, information om, at en person på adressen Granen 7 i Gistrup nær Aalborg havde modtaget et brev med et ukendt pulver. Denne pulveralarm er nu afblæst. Personer i området kan derfor igen vende retur til bopælen

Politiet valgte straks at reagere i samråd med Nordjyllands Beredskab og foretage afspærring af området.
 
”Vi tilkaldte hurtigt eksperter for at få fastslået, hvilket pulver der var tale om,” siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, ligesom det skulle vurderes, om der kunne være tale om et farligt pulver.  

For at myndighederne kunne få ro til at arbejde i området, så foretog politiet med det samme afspærring omkring den pågældende adresse. 

I dialog med ekspertberedskabet vurderede politiet dog, at pulverbrevet på stedet var sikkert indkapslet i en tønde, hvorpå afspærringen kunne ophæves, ligesom advarslerne til borgerne i området kan afblæses. 

Politiet beklager de gener, at det har givet. 

”Men vi tager ingen chancer, når vi modtager sådan en melding. Og derfor tilkaldte vi øjeblikkeligt eksperter for at få fastslået, hvorvidt der var fare på færde for borgerne. Det viste sig ikke at være tilfældet,” siger Anders Uhrskov i en pressemeddelelse. 

Politiet og ekspertberedskab er i øjeblikket i færd med at undersøge, og politiet efterforsker omstændighederne nærmere. Det arbejde skal afsluttes, før politiet kan udtale sig yderligere om sagen.