Politiet udpeger to hotspots i Aalborg: Her bør du ikke opholde dig

Politiet holder øje i disse dage. Foto: Shutterstock

I disse dage har politiet har skærpet opsynet med parker og andre rekreative områder, hvor de har aktuelle erfaringer med større forsamlinger, som kan risikere at øge smittespredningen af COVID-19.

Det fortæller politiet efter, at debatten blussede op før weekenden. Her tog flere politifolk bladet fra munden og påtalte, at danskerne - i deres optik - havde været lige lovlige hurtige til at slække på retningslinjerne for at holde afstand.

Det resulterede i, at bl.a. Islands Brygge i København var tæt pakket med mennesker, der nød forårssolen og hinandens selskab. 

Udpeger 38 hotspots

Som udløber af den diskussion udpeger politiet nu en rækker såkaldte hotspots. Det er steder i landet, hvor mange mennesker har tendens til at samle sig. Hvis ikke disse hotspots holdes fri for mennesker, så har politiet mulighed for at lukke dem ned og indføre et midlertidigt opholdsforbud. 

Det fortæller Rigspolitiet i en pressemeddelelse, hvor de orienterer om de 38 hotspots, som de netop nu holder ekstra øje med. I Aalborg drejer det sig om to hotspots:

  • Aalborg,  Jomfru Ane Parken
  • Aalborg,  Kridtgraven, Hasseris

Udover de to steder i Aalborg, så er Solnedgangspladsen i Skagen også udpeget som et nordjysk hotspot. 

“Vi vil bl.a. føre øget tilsyn med disse såkaldte hotspots, og om nødvendigt udstede opholdsforbud, hvis for mange mennesker stimler sammen,” fortæller Rigspolitiet. 

Inden de fortsætter: 

“Listen over aktuelle hotspots er dynamisk og kan ændre sig. Der kan komme nye områder til, og områder kan blive fjernet på baggrund af dialog med kommuner m.v., ligesom der kan indføres et egentligt opholdsforbud, hvis der fortsat er for mange mennesker, som stimler sammen.”

Du kan se alle de aktuelle hotspots i Danmark lige her.