Politi: Viskestykker selvantænder

Foto: Shutterstock

Danskerne bør være opmærksomme på viskestykker, der i værste fald kan selvantænde. Det skete i weekenden i Dronningmølle.

En sommerhusbeboer måtte i weekenden tage til takke med en overtrædelse af beredskabsloven. Det takker han nok for i dag, da det kunne være gået meget mere end galt i sommerhuset i Dronningmølle.

Søndag eftermiddag - klokken 14.42 - blev det anmeldt, at det brændte i et sommerhus liggende på en sidevej til Villingerødvej. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor sidstnævnte hurtigt fik ilden under kontrol. Ilden havde haft fat i et udhæng, derfor tog den til i styrke.

Selvantænder

Sommerhusets beboere kom kort tid efter hjem, og efter samtale med beboerne kunne det konkluderes, at ilden var opstået i nogle viskestykker liggende på terrassen. 

Viskestykkerne viste sig at være skyld i ilden. Tidligere på dagen var den nemlig blevet brugt til at oliere en række træmøbler. Den overskydende olie sad stadigvæk på viskestykkerne, der efterfølgende var blevet efterladt i solen. Varmen og olien tilsammen var nok til, at viskestykkerne selvantændte og der udbrød ild i sommerhuset. 

Af den årsag blev en 43-årig mand sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.