Politi til danske forældre: Tag nu snakken med jeres børn

Forældre bør tage en snak med deres børn om, hvordan man gebærder sig sikkert på sociale medier. Foto: Shutterstock

Flere tilfælde af hackede konti af Facebook og Snapchat får nu politiet til at opfordre danske forældre til at tage en snak med deres børn om spillereglerne på sociale medier.

Flere tilfælde af hacking på sociale medier får nu Nordjyllands Politi til at komme med opordringen. Det sker i døgnrapporten torsdag. 

Det er især tre tilfælde fra det seneste døgn, hvor en hacker har været på udkig efter pikante fotos af unge danskere, som er anledningen til politiets advarsel. 

En mand i 20’erne fra Brønderslev blev udsat for hacking af hans Facebook konto fredag den 3. januar kl. 11:00. Manden modtog efter sigende et link fra en fremmed, ukendt person, hvorefter anmelder mistede adgang til sin Facebook konto.

En ung kvindes fra Hobro blev også udsat for hacking af hendes Facebook konto onsdag den 8. januar kl. 01:00. Gerningsmanden, efter at have fået adgang til kvindens konto, skrev til hendes venner for at bede om blufærdighedskrænkende billeder af kvinden.

En ung kvinde fra Suldrup blev også udsat for hacking af hendes Snapchat konto søndag den 12. januar kl. 19:13. Gerningsmanden skrev også her til kvindens venner for at bede om blufærdighedskrænkende billeder.  Kvindens kæreste blev ligeledes bedt om adgangskoder til private albummer på forurettedes telefon.

Derfor opfordrer politiet til, at man som forældre besøger Den Sikre Side sammen med sit barn. Her kan hele familien blive klogere på de risici, der unægteligt følger med et liv, hvor man er online en stor del af tiden. Den Sikre Side har blandt andet udarbejdet en video, der eksemplificerer risici (fx hacking) ved at stole på ukendt personer på nettet. Du finder siden her: www.sikreside.dk