Minkavler politianmeldt: Op mod 5000 mink fik ulovligt stof så deres pels vokser hurtigere

Modelfoto. Minkene er blevet givet et stof, der får deres pels til at vokse hurtigere. Foto: Shutterstock

En nordjysk minkavler er blevet meldt til politiet af Fødevarestyrelsen, da styrelsen mener, at op mod 5.000 mink kan være blevet behandlet med et stof, der får deres pels til at udvikle sig hurtigere.

Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold har ved en uanmeldt kontrol fundet et ulovligt hormon i en minkbesætning i Nordjylland. Der er tale om hormonet melatonin, der får minkenes pels til at udvikle sig hurtigere, så pelsningen kan fremskyndes.

Melatonin er ikke lovligt at bruge til husdyr i Danmark. Hormonet anvendes til mennesker med søvnbesvær eller jetlag og er receptpligtigt.

På den nordjyske minkfarm fandt Veterinærrejseholdet hormonimplantater i flere af minkene. Fødevarestyrelsen skønner, at minkavleren kan have behandlet op mod 5.000 mink med det ulovlige hormon. Minkavleren er derfor politianmeldt. Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse. 

Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold har endvidere forbudt minkavleren at flytte dyr og kadavere fra ulovligt behandlede dyr. De døde dyr vil blive destrueret og kan dermed ikke bruges til dyrefoder. Der er dermed heller ikke nogen risiko for, at det ulovlige hormon ender i fødevarer.