AAU-forskere vil energimærke software

Brugen af IT er en af nutidens helt store strømslugere. Derfor arbejder forskere på metoder til at måle konkret strømforbrug og dernæst udvikle et energimærke, så vi i fremtiden kan få mere bæredygtig software og softwareinstallationer.

Tilbagekaldes: Ladere til mobiltelefon giver stød og overopheder

Slut med ødelagte mobiltelefoner: Aalborg-forsker bag nyt selv-reparerende glas

Stort nyt gennembrud inden for glasforskningen på Aalborg Universitet kan vise sig at skabe helt nye muligheder for glassets anvendelse. Med udviklingen af det selvhelende glas kan revner i smartphonen, ridser i brillerne og stenslag i bilruden snart være fortid.

Spar op til 1500 kroner om måneden ved at pendle

Mange nye studerende vil gerne være tæt på byens puls og uddannelsen i Aalborg. Men flytter man i stedet lidt uden for byen, er der mange penge at spare. I Frederikshavn kan man for eksempel bruge de ekstra lommepenge på gode spisesteder og kultur, lyder det fra borgmester Birgit S. Hansen.

Ny opfindelse sikrer stabil produktion hos erhvervslivet

Studerende på Aalborg Universitet har udviklet en sensor, som skal hjælpe virksomheder med at undgå dyre nedbrud i produktionsmaskiner.

Årets Naturtalent mestrer både biotek og formidling

Emilie Theresa Sørrig Butler fra Nørresundby Gymnasium er kåret som Årets Naturtalent for sit studieretningsprojekt om, hvordan gen-ændringer hos grise kan påvirke hjernens funktion. Prisen uddeles af forskere fra Aalborg Universitet og er sponsoreret af Sparekassen Vendsyssel.